Sugar Waxing

Bij Salon Elegance gebeurt ontharen steeds met suikerwax. Suikerwax of bodysugaring is zonder twijfel de zachtste manier van ontharen die er bestaat.

Steeds meer vrouwen én mannen hebben nood aan een aangename ontharing. De suiker wordt op lichaamstemperatuur aangebracht en met de haargroei mee uitgetrokken. Daardoor krijg je geen irritaties en kunnen de haartjes zelfs tot 9 weken wegblijven. Op sommige plaatsen is, na verloop van tijd, de ontharing zelfs permanent! Ook dode huidcellen worden door deze behandeling weggehaald.

 

Suikerontharing is niet nieuw, maar is een ontharingsmethode gebaseerd op een eeuwenoud recept uit het Midden-Oosten. De laatste jaren maakt het echter terug een opmars, dankzij de zachte kenmerken.

Voordelen van de suikerontharing

 

  • Geen jeuk of roodheid, veel minder tot geen irritaties

  • Geen benen vol ingegroeide haartjes meer

  • Een haarlengte van 4mm is al voldoende voor ontharing.

  • Door te ontharen in deze groeifase van het haar is de regeneratieperiode ook veel langer en kan je dus langer van je zijdezachte huid genieten!

  • Minder pijnlijk, aangezien de suikerpasta niet aan je huid kleeft, enkel aan de haartjes. De suiker verwijdert de dode huidcellen, waardoor je naast de ontharing meteen ook een peeling en huidverbetering krijgt. Dankzij de superhydraterende werking van de suikerwax heb je bovendien een gladde en gehydrateerde huid.

  • De pauzes tussen het waxen worden na elke keer langer aangezien de haartjes steeds minder afbreken.

  • De sugarwaxing wordt op kamertemperatuur uitgevoerd en is dus helemaal niet nadelig voor spataders of gevoelige huidtypes.

  • De body sugaring methode is 100% natuurlijk, geschikt voor elk huidtype en kan op alle delen van het lichaam worden uitgevoerd: billen, benen, bikinilijn, buik, rug, borst, oksels, armen en gelaat. De temperatuur van de body sugar pasta is gelijk aan de lichaamstemperatuur, dus anders dan bij harsen is er geen kans op verbrandingen van de huid. Suikerhars of suikerpasta maakt de huid zachter en er treden geen beschadigingen en/of allergische reacties van de huid op. 

Kortom: body sugaring is ontharen en verzorgen in één! Maak een afspraak en ervaar het zelf!​

Enkele tips vóór de ontharing

 

Neem de dag van de ontharing geen bad en wrijf je niet in met bodycrème. Dit voorkomt een goede hechting van de suiker op de haartjes. Gebruik tijdens de drie dagen voorafgaand aan de ontharing ook geen scrub op de benen. De suiker heeft de dode huidcellen nodig om aan te kleven.

Enkele tips na de ontharing

 

De eerste 4 uren na de epilatie:

- Vermijd hitte: Neem geen douche, bad. Ga niet zonnen of onder de zonnebank liggen.

- Ga niet meteen intensief sporten of zwemmen. De follikels van je huid staan nog open en dit zou irritatie kunnen uitlokken.

- De eerste 24 uur na een behandeling vermijd je best deodorants, make-up of geparfumeerde zeep op de onthaarde huid.

Nabehandeling

- Wanneer de haartjes teruggroeien en je ervaart een jeukend gevoel, doe dan heel regelmatig een peeling, dit mag dan om de dag gedurende een week.

- Hydrateer de huid goed, want bij een droge huid komen de haartjes er moeilijker doorheen.

​Bij ontharing van verschillende zones krijg je een korting. Informeer hiernaar bij je reservatie of neem een kijkje naar onze pakketten. Benieuwd naar de prijzen van sugar waxing? Neem een kijkje op de prijslijst!